Doneer een diner

Doneer een diner

Na 2,5 jaar Corona hebben we te maken met nieuwe uitdagingen: sterk gestegen gas- en elektraprijzen en gestegen voedingsmiddelen prijzen. Als particulier merkt u dat, als ondernemer merkt dit wellicht niet alleen privé maar ook zakelijk. Wij wel in ieder geval. We kunnen niet anders dan onze prijzen toch iets mee te laten stijgen om kostendekkend te werken, waarmee we verder af komen te staan van onze doelstellingen: gezond en lekker eten te serveren voor een zo breed mogelijk publiek. En dat vinden we verschrikkelijk.

Het is een tijd waarin veel mensen zorgen hebben, die niet altijd even zichtbaar zijn. Met een gering inkomen is de stress hiervan immens. Uit eten gaan behoort voor steeds meer mensen niet meer tot de mogelijkheden.

Het is tegelijk ook een tijd waarin veel mensen iets voor een ander zouden willen doen, maar waarin niet iedereen weet hoe dit vorm te geven. Misschien wilt u als bedrijf ook wel een steentje bijdragen, maar hoe.

Hopelijk wilt u aansluiten bij ons initiatief de bewoners van de Oosterparkwijk te ondersteunen met dat waar wij goed in zijn: een avond ontzorgen met lekker eten in goede sfeer. 

Ondersteun de Oosterparkwijk met lekker eten.

Doneer een diner als particulier

Doneer een diner als particulier

Onze gasten doen al sinds de opening (2018) mee aan de actie ‘Doneer een Diner’. Aan het eind van het jaar zorgen wij ervoor dat het bij de bewoners terecht komt die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en/of eens in het zonnetje gezet mogen worden. Dit doen we samen met onze zorg- en welzijnspartners in de wijk en een klein leger aan vrijwilligers. Met elkaar, voor elkaar!

Als u in de gelegenheid bent kunt u als gast een ‘Doneer een Diner’ t.w.v. € 10,00 bestellen in ons restaurant. 

Via deze link kunt u online een diner doneren.

Tegelijkertijd creëert u voor ons weer werk en daarmee arbeidsmatige dagbesteding en -ontwikkeling voor onze medewerkers. Win-win! 

Alvast bedankt! 

Onze zorg- en welzijnspartners dragen bewoners voor. Ook Oosterparkwijk bewoners mogen buurtgenoten voordragen. Heeft u iemand in gedachten? Schroom dan niet ons te mailen met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Let u wel op dat u wel eerst met deze bewoner overlegt of u met ons gegevens mag delen, want niet iedereen vindt dit prettig.

Doneer een diner als bedrijf

Doneer een diner als bedrijf

Misschien wilt u als bedrijf ook wel een steentje bijdragen, maar heeft u er nog geen vorm voor gevonden. Als u in de gelegenheid bent sociaal maatschappelijk te ondernemen willen we u vragen te doneren aan Het Oude Politiebureau. 

Vanuit WIJ Oosterpark Groningen:
“Fam. Jansen was erg geroerd en hebben heerlijk gegeten! Dank voor dit geweldige initiatief!”

Actie Doneer een Diner 2022 

Elk jaar bekijken we welke actie passend is. In corona/ lockdown tijd brachten we maaltijden bij mensen thuis. Nu de wereld weer draait vinden we het juist belangrijk dat mensen – waar mogelijk- weer deelnemen aan het openbare leven en ónder de mensen zijn.

We laten hier nog niet weten wat we precies bekokstoofd hebben, want dat neemt natuurlijk ook de verrassing weg;)

Op vrijdag 23 december a.s. zijn we als restaurant dicht en richten we ons volledig op de actie. We gaan honderden bewoners huis aan huis verblijden met een fijne verrassing zo vlak voor kerst! 

Vanuit Cosis:
“Heel erg bedankt! Meneer van Kuinenborg was er erg blij mee!”

Doet u mee?

Voor meer informatie en/of aanmelden stuurt u een mail naar HOP: hop@werkpro.nl.

Direct doneren?
Via de link kunt u rechtstreeks een bedrag overboeken. Wilt u liever een factuur van ons ontvangen stuurt u dan een mail met het gewenste donatiebedrag en uw factuurgegevens. 

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Als sociale onderneming zonder winstoogmerk voorzien wij, Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau, in werkervaringsplaatsen voor circa 30 mensen die tijdelijk of permanent niet kunnen deelnemen aan de reguliere arbeidsmarkt. Wij begeleiden hen in hun (werk-)ontwikkeling. Het hebben van een dagstructuur, onderdeel zijn van een team en nieuwe vaardigheden leren is van essentieel belang. 

Als buurtrestaurant staan wij tezamen met onze netwerkpartners midden in de Oosterparkwijk. Ook organiseren wij met, voor en door bewoners activiteiten die een bijdrage leveren aan de sociale cohesie en leefbaarheid in de wijk. Want er is niets zo mooi als zinvol bezig te zijn!

Vanuit de Oefentherapie Cesar praktijk:
“Willem heeft genoten van zijn heerlijke maaltijd! Het heeft hem goed gedaan, thnks”

Het effect…

Verrast worden met lekker eten is een klein gebaar met een groots resultaat. Het is fijn gezien te worden, een dagje ontzorgd te worden. Omdat alleen je potje koken dagelijks een enorme opgave kan zijn, wat dan ook vaak wel eens niet gebeurt. Er zijn vaak geen middelen om eens de boel de boel te laten en uit eten te gaan.

Het aanbieden van maaltijden biedt ook gelegenheid om juist nu even het gesprek aan te gaan, waarbij we bewoners kunnen vragen of ze zich redden dan wel extra hulp nodig hebben.

Geregeld krijgen we een spontaan telefoontje van een blije buurtbewoner die ons vertelt dat hij/zij zo lekker heeft gegeten. Ook onze partners geven geregeld terugkoppeling. Daar worden wij weer heel blij van! 

Hoe u nog meer kunt helpen

U helpt ons enorm door onze oproep door te sturen naar uw eigen netwerkpartners. Want samen kunnen we eenvoudigweg meer!

Vanuit Leger des Heils:
“Mevrouw Sheyki en haar dochtertje vonden het heerlijk, fijn dat jullie halal konden leveren”

De cijfers

De cijfers

Groningen was tot voor kort (voor de samenvoeging van Haren en Ten Boer) de armste stad van Nederland, 1 op de 5 kinderen groeit hier in armoede op.

De Oosterparkwijk bestaat uit circa 6.000 huishoudens waarvan ongeveer 50% sociale huur. 70% Van deze huishoudens zijn alleenstaanden. Isolatie en eenzaamheid ligt op de loer, zeker nu het sociale leven op een laag pitje staat en de donkere dagen voor de deur staan.

Maatschappelijke partners

Van Wolde I Advocatuur

Uw logo ook hier?
Doneert u mee?

Stadsrestaurant

Adres

Oliemuldersweg 47A
9713 VA Groningen

Contact

050-3171280 / 06-15254988
zalenverhuuroosterpark@werkpro.nl

Adres

Zaagmuldersweg 3

9713 LB Groningen

Reserveren

(050) 211 36 84

Contact
(050) 211 36 84
hop@werkpro.nl
reserveren alleen telefonisch

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag

12:00 - 22:00 uur

Betaald parkeren

ma t/m za 9.00 - 18.00 uur
do 9.00 - 21.00 uur
€2,- per 60 min. max 120 min

Adres

Zaagmulderwerg 3

9713LB Groningen

Contact

050-3171280 / 06-15254988

welkom@duurzaamoosterpark.nl

ONDERDEEL VAN

VOLG HET STADSRESTAURANT

Erkend leerbedrijf

ONDERDEEL VAN