Doneer een diner

Doneer een diner

Corona heeft de wereld in zijn greep en beïnvloedt allerlei aspecten van ons dagelijks leven. Als particulier merkt u dat,  als ondernemer merkt dit wellicht niet alleen privé maar ook zakelijk. Het is een tijd waarin veel mensen zorgen hebben, die niet altijd even zichtbaar zijn. Het is tegelijk ook een tijd waarin veel mensen iets voor een ander zouden willen doen, maar waarin niet iedereen weet hoe dit een vorm te geven. Misschien wilt u als bedrijf ook wel een steentje bijdragen, maar heeft u er nog geen vorm voor gevonden. Hopelijk wilt u aansluiten bij ons initiatief de Oosterparkwijk te ondersteunen met dat waar wij goed in zijn: lekkere verse maaltijden.

Ondersteun de Oosterparkwijk met Maaltijden & Soep op de stoep.

Doneer een diner als particulier

Doneer een diner als particulier

Onze gasten doen al sinds de opening (2018) mee door diners te doneren die wij verstrekken aan buurtbewoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en/of eens in het zonnetje gezet mogen worden. Met elkaar, voor elkaar!

Als u in de gelegenheid bent een extra maaltijd aan te schaffen dan kunt u dat doen in ons restaurant. U doneert een diner voor €10. Samen met ons (zorg en welzijns)netwerk zorgen we dat het op de juiste plek terecht komt.

Tegelijkertijd creëert u weer arbeidsmatige dagbesteding voor onze medewerkers. Win-win! 

Via deze link kunt u een diner doneren. Alvast bedankt! 

Onze zorg- en welzijnspartners dragen bewoners voor. Bent u een partner en heeft u iemand in gedachten? Schroom dan niet ons te mailen met vermelding van naam en adres. Let u wel op dat u wel eerst met deze bewoner overlegt of u met ons gegevens mag delen.

Doneer een diner als bedrijf

Doneer een diner als bedrijf

Misschien wilt u als bedrijf ook wel een steentje bijdragen, maar heeft u er nog geen vorm voor gevonden. Als u in de gelegenheid bent sociaal maatschappelijk te ondernemen willen we u vragen, naar keuze, maaltijden en soepen te doneren aan Het Oude Politiebureau. 

Vanuit WIJ Oosterpark Groningen:
“Fam. Jansen was erg geroerd en hebben heerlijk gegeten! Dank voor dit geweldige initiatief!”

1. Maaltijden

We maken (avond-)maaltijden in verschillende samenstellingen en brengen dit bij bewoners in de Oosterparkwijk die bij ons worden aangemeld. Ook onze zorg- en welzijnsnetwerk gaat hierbij helpen. We leveren maaltijden vers, gekoeld en geseald aan.

2. Soep op de stoep

Goed voorbeeld doet volgen: wij brengen soep aan huis bij bewoners in de Oosterparkwijk, in Drenthe is dit reeds een succes! We leveren deze soepen vers, gekoeld en geseald aan. Ook hier geldt dat hulpverleners, opbouwwerkers maar ook de wijkagenten betrokken zijn bij de uitvoering. Zij gaan bewoners verrassen met een heerlijke verse soep!

Vanuit Cosis:
“Heel erg bedankt! Meneer van Kuinenborg was er erg blij mee!”

Doet u mee?

Voor meer informatie en/of aanmelden stuurt u een mail  naar Miranda Dontje: m.dontje@werkpro.nl.

Direct doneren?
Via de mail geeft u het aantal maaltijden en/of soepen door dat u kunt en wilt doneren, tezamen met uw factuurgegevens. Zodra uw bestelling binnen is gaan wij produceren en sturen u een factuur voor de afgenomen maaltijden/soepen.

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Als sociale onderneming zonder winstoogmerk voorzien wij, Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau, in werkervaringsplaatsen voor circa 30 mensen die tijdelijk of permanent niet kunnen deelnemen aan de reguliere arbeidsmarkt. Wij begeleiden hen in hun (werk-)ontwikkeling.

Als buurtrestaurant staan wij tezamen met onze netwerkpartners midden in de Oosterparkwijk. We verzorgen gezonde verse maaltijden tegen zachte prijzen. Ook organiseren wij met, voor en door bewoners activiteiten die een bijdrage leveren aan de sociale cohesie in de wijk. De voortzetting van dagstructuur voor onze deelnemers is -zeker in deze tijden- van essentieel belang. 

Vanuit de Oefentherapie Cesar praktijk:
“Willem heeft genoten van zijn heerlijke maaltijd! Het heeft hem goed gedaan, thnks”

Het effect…

Verrast worden met een maaltijd of soep is een klein gebaar met een groots resultaat. Het is fijn gezien te worden, een dagje ontzorgd te worden. Omdat alleen je potje koken dagelijks een enorme opgave kan zijn, wat dan ook vaak wel eens niet gebeurt. Er zijn vaak geen middelen om eens de boel de boel te laten en uit eten te gaan.

Het aanbieden van maaltijden en soepen biedt ook gelegenheid om juist nu even het gesprek aan te gaan, waarbij we bewoners kunnen vragen of ze zich redden dan wel extra hulp nodig hebben.

Geregeld krijgen we een spontaan telefoontje van een blije buurtbewoner die ons vertelt dat hij/zij zo lekker heeft gegeten. Ook onze partners geven geregeld terugkoppeling. Daar worden wij weer heel blij van! 

Hoe u nog meer kunt helpen

U helpt ons enorm door onze oproep door te sturen naar uw eigen netwerkpartners. Want samen kunnen we eenvoudigweg meer!

Vanuit Leger des Heils:
“Mevrouw Sheyki en haar dochtertje vonden het heerlijk, fijn dat jullie halal konden leveren”

De cijfers

De cijfers

Groningen was tot voor kort (voor de samenvoeging van Haren en Ten Boer) de armste stad van Nederland, 1 op de 5 kinderen groeit hier in armoede op.

De Oosterparkwijk bestaat uit circa 6.000 huishoudens waarvan ongeveer 50% sociale huur. 70% Van deze huishoudens zijn alleenstaanden. Isolatie en eenzaamheid ligt op de loer, zeker nu het sociale leven op een laag pitje staat en de donkere dagen voor de deur staan.

Maatschappelijke partners

Van Wolde I Advocatuur

Uw logo ook hier?
Doneert u mee?

Stadsrestaurant

Adres

Oliemuldersweg 47A
9713 VA Groningen

Contact

050-3171280 / 06-15254988
zalenverhuuroosterpark@werkpro.nl

Adres

Zaagmuldersweg 3
9713 LB Groningen

Reserveren

(050) 211 36 84

Contact
(050) 211 36 84
hop@werkpro.nl
reserveren alleen telefonisch

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag

12:00 - 22:00 uur

Betaald parkeren

ma t/m za 9.00 - 18.00 uur
do 9.00 - 21.00 uur
€2,- per 60 min. max 120 min

Adres

Oliemuldersweg 47A
9713 VA Groningen

Contact

050-3171280 / 06-15254988
welkom@duurzaamoosterpark.nl

ONDERDEEL VAN

VOLG HET STADSRESTAURANT

Erkend leerbedrijf

ONDERDEEL VAN